Tillverkning

Slirskydd expert till din tjänst.

Nordic Traction´s OFA kättingprodukter har tillverkats i Loimaa, Finland sedan 1903. Idag är vi en medlem av Nordic Traction Group, som är ledande inom utveckling, tillverkning och marknadsföring av slirskydd för skogs- och entreprenadsmaskiner, traktorer samt transportfordon. I Loimaa arbetar 55 motiverade personer som kontinuerligt utvecklar och producerar OFA-produkter till din verksamhet.

Från Finland med kärlek

Vi tillverkar alla OFA produkter från början till slut i Finland och vårt viktigaste råmaterial är borstål IB20, som är speciellt utvecklat i samarbete med en stor finsk stålleverantör för bara OFA. Under åren har vi blivit marknadsledare av slirskydd, som är designerade för proffs. Våra produkter av hög kvalitet är välkända överallt i världen. Våra största marknader är Skandinaviska länder, Ryssland och Mellaneuropa. Tack vare vårt centrallager och numera internationella återförsäljare, får våra kunder slirskydd då de behöver dem.   

Kvalitet I varje detalj

Under varumärket OFA finns ett komplett sortiment av slirskydd till alla typer av arbetsmaskiner: stora som små skogsmaskiner, traktorer, anläggningsmaskiner, lastbilar, terrängfordon och gaffeltruckar. Beroende på hur maskinerna används finns det olika typer av slirskydd att välja mellan till varje enskild maskin. Till exempel olika kraftiga kättingdimensioner, med eller utan broddar samt olika mönster. Alla OFA slirskydd tillverkas av sätthärdat borstål IB20. Vid sätthärdningen, som sker i stora ugnar under lång tid, ökas slirskyddets hårdhet och därmed livslängd, väsentligt. Vår långa erfarenhet och ISO 9001-kvalitetscertifierade produktion garanterar att våra produkter håller sig i alla förhållanden, även de svåraste. 


Slirskydd för skogmaskiner

OFA skogskedjor är ett val av proffs för moderna skogsmaskiner. OFA kedjorna ger ett optimalt däckskydd, grepp och driftsekonomi och hjälper till där det behövs extra vikt för maximalt körstabilitet. OFA Matti W är förmodligen världens mest såld skogskedja.

Slirskydd för traktorer, anläggingsmaskiner och snöröjning

OFA lantbruks- och snökedjor kännetecknas av suveränt grepp, lång livslängd samt passform och funktion.  I OFAs sortiment finns det flera olika kedjetyper till lantbruk och entreprenad. Tapio, den mest populära och uppskattade kedjan i Sverige, tillverkas av vriden kätting. Det ger Tapio-kedjan bättre passform, större anläggningsyta mot däck och mark.

Slirskydd för lastibilar

OFA lastbilskedjor tillverkade i Borstål, har en överlägsen slitstyrka jämfört med kedjor tillverkade i vanligt stål. Kedjorna finns att få med- eller utan brodd. Det finns ett brett sortiment av olika däckdimensioner och val av mönster, för både enkel- och dubbelmontage. Från den minsta lastbilen upp till de största timmerbilarna.

OFA kättingprodukter ger våra kunder mervärde genom att öka säkerheten, kvaliteten och produktiviteten.

OFA slirskydd är utvecklade för krävande nordiska förhållanden.

karkaisu