Nordic Traction Group saa uuden, pitkäaikaisen omistajan

  • Pitkäaikaissijoittaja AB Max Sievert ostaa Nordic Traction Groupin Accent Equity 2012 L.P. rahastolta
  • Yrityksen toimiva johto jatkaa yrityksen omistajina ja avainhenkilöiden lukumäärää ja omistusosuutta kasvatetaan entisestään
  • Tulevina vuosina Nordic Traction Group aikoo investoida etenkin tuotekehitykseen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

Nordic Traction Group (“Nordic Traction” tai “yritys”) on yksi maailman johtavista ammattikäyttöön tarkoitettujen liukuesteiden valmistajista. Sen tuotteita käytetään vaativissa olosuhteissa monenlaisissa eri ajoneuvotyypeissä, erityisesti metsätaloudessa. Yhtiöllä on tuotantoa kahdessa tehtaassa, Loimaalla Suomessa sekä Dumfriesissa Skotlannissa. Loimaan tehdas on perustettu vuonna 1886 ja liukuesteketjuja on tehtaalla valmistettu 1930-luvulta lähtien. Skotlannissa on teloja valmistettu 30 vuotta. Molemmista tehtaista tuotteet toimitetaan suoraan konevalmistajille ja muihin jakelukanaviin yli 30 maahan käyttäen tunnettuja tuotemerkkejä kuten Clark Tracks, NordChain, OFA ja GripX. Yli 110 työntekijää työllistävän yrityksen pääkonttori sijaitsee Loimaalla. Lisätietoa yrityksestä saat osoitteesta www.nordictractiongroup.com.

AB Max Sievert (“Max Sievert”) sijoittaa pitkällä tähtäimellä (eli ilman ennalta suunniteltua yrityksen eteenpäinmyyntiä) ja matalalla taloudellisella riskillä hyvin johdettuihin, voittoa tuottaviin ja kasvaviin pohjoismaisiin yrityksiin. Nordic Traction on Max Sievertin neljäs yritysosto.  Lisätietoa Max Sievertistä löydät osoitteesta see www.maxsievert.se.

“Accent Equity on ollut erinomainen yhteistyökumppani ja avainasemassa auttaessaan Nordic Tractionia rakentamaan vahvan perustan tulevaisuuden kasvulle ja jatkuvalle asiakaslähtöiselle palvelulle. Nyt odotan innolla seuraavaa askelta yrityksen kasvussa markkinajohtajaksi ja tavoitteidemme toteuttamisessa AB Max Sievertin kanssa,” sanoo Tero Järvinen, Nordic Tractionin toimitusjohtaja.

“Nordic Traction on hyvin johdettu yritys, joka palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisesti huippuluokan tuotteilla ja asiakaspalvelulla. Tulevina vuosina aiomme sijoittaa voimakkaasti tuotantokapasiteetin kasvattamiseen, jotta Nordic Traction voi jatkossakin palvella asiakkaitaan hyvin yrityksen kasvaessa,” sanoo Carl-Gustaf Bergström, joka tulee jälleen toimimaan Nordic Tractionin hallituksen puheenjohtajana. (Hall.pj vuosina 2010-2015).   

Nordic Tractionin johtoryhmän jäsenet, jotka toimivat yrityksen osaomistajina tällä hetkellä, jatkavat omistajina. Lisäksi, omistajina toimivan johdon jäsenten määrää laajennetaan.

Yrityskauppa on tarkoitus saattaa loppuun 13.12.2018.

Lisätietoa:

Tero Järvinen, toimitusjohtaja, Nordic Traction, +358 207 927 505

Carl-Gustaf Bergström, tuleva hall.pj., Nordic Traction, +358 40 053 0887

Bo Ax:son Johnson, sijoituspäällikkö, AB Max Sievert, +46 707 600 008