Koneosapalvelu ja Nordic Traction Group yhteistyöhön telaliiketoiminnassa

Koneosapalvelu Oy ja Nordic Traction Group Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien metsäkonetelojen valmistusta ja myyntiä. Nordic Traction Group vastaa tulevaisuudessa Kopa -kantavien telojen valmistuksesta. Koneosapalvelu jatkaa Kopa-telojen myyntiä Suomessa.

Sopimusvalmistuksella lisää tuotantokapasiteettia

Yhteistyösopimuksen tavoitteena on varmistaa Koneosapalvelun kehittämien telojen kilpailukykyinen valmistus ja lisätä telojen myyntiä erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. Koneosapalvelun toimitusjohtaja Hannu Soimasuo: ”Aloitimme Kopa -kantavien telojen tuotekehityksen vuonna 2015, ja tuotteesta on tullut erittäin suosittu kotimaassa. Tuotantomäärien jatkuvasti kasvaessa oman tuotantomme rajat Vilppulassa alkoivat tulla vastaan. Yhdessä metsäkonetelojen valmistukseen erikoistuneen yhteistyökumppanin kanssa pystymme lisäämään tuotantomääriä ja tehostamaan valmistusta.”
Soimasuo jatkaa, että ”Kopa-telat on patentoitu tuote, ja immateriaalioikeudet säilyvät Koneosapalvelulla. Jatkamme Kopa-telojen kotimaan myyntiä kuten ennenkin, ja lisäksi saamme myyntivalikoimaamme Nordic Traction Groupin valmistamat yleistelat. Vientimyynnistä vastaa jatkossa Nordic Traction Groupin jakeluverkosto”. Telatuotannon siirto tapahtuu vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö

Nordic Traction Group on viime vuosina investoinut automaatioteknologiaan ja telatuotannon tehostamiseen Dumfriesissa Skotlannissa, missä Clark Tracks on suunnitellut ja valmistanut metsäkoneen teloja jo 34 vuotta. ”Uudistunut tehtaamme mahdollistaa yhteistyön Koneosapalvelun kanssa molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Me olemme telavalmistuksen ammattilaisia ja Koneosapalvelu on Suomen metsäkonealan asiantuntija”, sanoo Nordic Traction Groupin toimitusjohtaja Tero Järvinen, ja jatkaa: ”Euroopan markkinoilla kantavilla teloilla on suuri kysyntä. Olemme innoissamme voidessamme tarjota valikoimaamme täydentävää tuotetta laajalle jälleenmyyjäverkostollemme”.