Nordic Traction Group ilmoittaa strategisesta aikeestaan siirtää telatuotanto Skotlannista Suomeen

Nordic Traction Group ja sen tytäryhtiö Clark Tracks Ltd ovat ilmoittaneet käynnistävänsä muutosneuvottelut tehtaan sulkemisesta Dumfriesissa, Skotlannissa. Nordic Traction Group aikoo keskittää kaiken tuotantonsa Loimaalle.

Perustelut suunniteltuun tuotannon siirtoon ovat linjassa yrityksen sitoutumiseen kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen, toiminnan tehokkuuteen sekä asiakkaiden tarpeisiin reagoimiseen.

“Strateginen aie keskittää tuotantomme Suomeen on linjassa sitoutumiseemme kestävään kehitykseen, kustannustehokkuuteen ja asiakkaidemme tarpeisiin vastaamiseen” sanoo Tero Järvinen, Nordic Traction Groupin toimitusjohtaja. ”Uskomme, että tämä siirto ei ainoastaan parantaisi tuotantokykyämme, mutta tulisi myös vahvistamaan suhteitamme asiakkaisiimme ja sijoittajiimme.” 

Hän jatkaa ”energiakustannukset Suomessa ovat kilpailukykyisemmät ja täällä on vahva sitoutuminen päästöttömään sähköntuotantoon tulevaisuudessa. Suomessa olemme myös lähempänä tärkeimpiä asiakkaitamme. Keskitetty tuotanto toisi mittakaavaetuja sekä mahdollistaisi logistiikan optimoinnin.”

Muutosneuvottelut Skotlannissa kestävät ainakin huhtikuun loppuun saakka. Toteutuessaan siirto tullaan viemään loppuun vuoden 2024 aikana ja asiakastoimitusten jatkuessa mahdollisimman normaalisti.