Nordic Traction Group får en ny, långsiktig ägare

  • AB Max Sievert förvärvar Nordic Traction Group av Accent Equity 2012 LP.
  • Företagsledningen är fortsatt en betydande ägare och ägargruppen inom ledningen utökas.
  • Under de kommande åren planerar Nordic Traction att ytterligare öka sina investeringar i produktutveckling samt expandera produktionskapaciteten.

 

Nordic Traction Group AB ("Nordic Traction eller Företaget") är en ledande tillverkare av skräddarsydda slirskydd och boggiband som används till ett brett sortiment av fordonstyper som arbetar i svåra miljöer, främst inom skogsindustrin. Företaget är verksamt på två tillverkningsställen; i Loimaa, Finland och Dumfries, Skottland (Storbritannien). Loimaafabriken etablerades år 1886 och produktion av slirskydd startade på 1930-talet. Fabriken i Skottland har producerat boggiband i 30 år. Från båda fabrikerna levereras produkterna direkt till OEM och andra distributionskanaler i över 30 länder världen över, med kända varumärken som Clark Tracks, Nordchain, OFA, Tellefsdal och GripX. Bolaget sysselsätter över 110 personer och har huvudkontor i Loimaa, Finland. För mer information om Nordic Traction, se www.nordictractiongroup.com.

 

AB Max Sievert ("Max Sievert") investerar långsiktigt (dvs utan exithorisont) och med låg finansiell risk i välskötta, lönsamma och växande företag. Nordic Traction är Max Sieverts fjärde plattformsförvärv. För mer information om Max Sievert, se www.maxsievert.se.

 

"Sedan delningen från Gunnebo Industrier AB för tre år sedan har vi, tillsammans med Accent Equity som en starkt stödjande partner, byggt en stark plattform för Nordic Tractions framtida tillväxt och kundservice. Jag ser nu fram emot nästa steg i företagets resa med Max Sievert för att fortsätta bygga på lång sikt en internationell ledare inom slirskydd och boggiband och nå vår senaste uppsättning mål ", säger Tero Järvinen, VD på Nordic Traction.

 

"Nordic Traction är ett välskött företag som servar sina kunder globalt med högsta produkter och kundservice av högsta klass. Under de kommande åren avser vi att investera kraftigt i ökad kapacitet för att möta den starka efterfrågan på företagets produkter, säger Carl-Gustaf Bergström som återigen blir styrelseordförande i Nordic Traction (ordförande mellan 2010-2015 då Gunnebo Industrier var ägare).

 

Nordic Tractions ledningsgrupp, som är delägare i företaget, kommer alla att förbli betydande ägare. Vidare, som en del av transaktionen, utvidgas gruppen av delägande chefer. Transaktionen förväntas vara avslutad den 13 december 2018.

 

För ytterligare information kontakta:

Tero Järvinen, VD Nordic Traction, +358 207 927 505

Carl-Gustaf Bergström, blivande styrelseordförande Nordic Traction, +358 40 053 0887
Bo Ax:son Johnson, Investment Manager AB Max Sievert, 070 7600 008